Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Ο φασισμός στην αρχή έρχεται για λίγους, μετά για τους άλλους στο τέλος… για όλους

Την Τετάρτη 18/9, σε μια στιγμή όξυνσης των κοινωνικών αγώνων η συμμορία της χρυσής αυγής, φανερώνοντας το σκληρό συστημικό της πρόσωπο, δολοφονεί τον αντιφασίστα εργάτη Παύλο Φύσσα. Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες και ενώ οι καθηγητές είχαν προκηρύξει απεργίες συμπαρασύροντας και άλλους κλάδους εργασίας και δημιουργώντας τη βάση για πλατύτερους κοινωνικούς αγώνες, η μαφιόζικων πρακτικών αυτή συμμορία, έχει κάνει φανερές τις προθέσεις της χτυπώντας εξίσου άγρια και δολοφονικά αγωνιστές του Κ.Κ.Ε. στο Πέραμα.

Αν στην αρχή κάποιοι νόμιζαν ότι οι δράσεις και οι επιθέσεις της θα έμεναν μόνο στους μετανάστες, ως τα πιο αδύναμα κομμάτια της κοινωνίας, αν κάποιοι νόμιζαν ότι δε τους αφορά, σήμερα γίνεται ξεκάθαρος ο συστημικός, κατασταλτικός της ρόλος.

Δεν είναι τυχαίο ότι η χρυσή αυγή επιλέγει να χτυπήσει σε μια περίοδο ανάτασης των κινητοποιήσεων, λειτουργώντας ως ανάχωμα στους αγώνες, μετατοπίζοντας τη συζήτηση και προσπαθώντας να τρομοκρατήσει και να καταστείλει οποιονδήποτε αντιστέκεται. Σε αυτό το πλαίσιο έρχεται να επωφεληθεί το αστικό μπλοκ εξουσίας ταυτίζοντας το θύμα με τον θύτη, τη ναζιστική βία της χρυσής αυγής με τη συλλογική αντιβία των αγωνιζόμενων και καταπιεσμένων. Με αυτό τον τρόπο προβάλλει στον εαυτό του εκείνα τα χαρακτηριστικά της δήθεν λογικής και μετριοπάθειας καταδεικνύοντας ως μοναδική λύση να αποδεχτούμε αμαχητί τη ζωή που μας ετοιμάζουν.

Οι ίδιοι που κατήργησαν εργατικά κεκτημένα χωρίς καμία λαϊκή συναίνεση, οι ίδιοι που επιστρατεύουν όποιον κλάδο τολμήσει να απεργήσει, οι ίδιοι που απαγορεύουν τις συγκεντρώσεις, που καταστέλλουν βίαια όποιον αντιδράσει, αυτοί που ετοίμασαν στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες, αυτοί είναι που εν τέλει έφτιαξαν το έδαφος ώστε να ριζώσουν φασιστικά ιδεολογήματα. Ανεξάρτητα από το πώς παρουσιάζεται, ο φασισμός αποτελεί την πιο σκληρή επίθεση του κεφαλαίου, το μεγαλύτερο εχθρό των εργαζομένων.

Απέναντι σε λογικές μίσους, βίας και κοινωνικού κανιβαλισμού, που προβάλλει ο φασισμός ως διέξοδο από την εξαθλίωση και την αβεβαιότητα, χτίζουμε γειτονιές ανοιχτές, που καλλιεργούν τη συλλογικότητα, την  αλληλεγγύη, τη δυνατότητα να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Ο φασισμός  θα χτυπήσει την πόρτα στον καθένα μας αν δεν τον αντιμετωπίσουμε συλλογικά. Μας αφορά όλους και δε θα πάρει χώρο όσο δεν του το επιτρέπουμε. Να κάνουμε τις γειτονιές μας εστίες αντίστασης, να ενώσουμε τις φωνές μας μέσα από μαζικούς κοινωνικούς αγώνες ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε.   

Να τσακίσουμε τους φασίστες δολοφόνους της χρυσής αυγής



Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: