Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Συγκέντρωση – Εκδήλωση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας ενάντια στην υποβάθμιση της υγείας και το κλείσιμο του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων Πέμπτη 25 Απριλίου, 18:30, Αγία Βαρβάρα (ΗΣΑΠ Άνω Πατήσια)

Θέλουν να κλείσουν και το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων.
Θα τους αφήσουμε;

H ντόπια κυβερνητική τρόικα, πιστή στην εφαρμογή των κατευθύνσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Δ.Ν.Τ συνεχίζει την εγκληματική πολιτική της σε βάρος των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας (που πια αποτελούν την πλειοψηφία σχεδόν της κοινωνίας) με τη δραματική περικοπή βασικών κοινωνικών δαπανών στο όνομα του δήθεν εξορθολογισμού των δημοσίων δαπανών.
  Μέσα σε αυτές τις περικοπές εντάσσονται και τα νοσοκομεία με τις λεγόμενες "συγχωνεύσεις", που σαν τελικό αποτέλεσμα έχουν την αποδόμηση της νοσοκομειακής περίθαλψης με το κλείσιμο νοσοκομείων και την ιδιωτικοποίηση της υγείας. Οι ασθενείς επιβαρύνονται με το πρόσφατα θεσπισμένο χαράτσι των 5 ΕΥΡΩ ενώ ταυτόχρονα διευρύνονται οι κοινωνικές κατηγορίες που δεν έχουν καθόλου πρόσβαση στην περίθαλψη (άνεργοι, ελαστικά απασχολούμενοι, ανασφάλιστοι, ελεύθεροι επαγγελματίες  κ.α.).
  Στα Πατήσια, μετά το κλείσιμο του 7ου Θεραπευτήριου του ΙΚΑ, έρχεται η σειρά και του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων, που επί δεκαετίες προσφέρει τις πολύτιμες νοσηλευτικές του υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο. Το Υπουργείο Υγείας, εφαρμόζοντας την μέθοδο του Προκρούστη, προβαίνει σταθερά και μεθοδικά στη σταδιακή αχρήστευση του με την κατάργηση των γενικών εφημεριών και ουσιαστικά  του καρδιολογικού και του παθολογικού τμήματος, με την μη πληρωμή των δεδουλευμένων στους ειδικευόμενους ιατρούς, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να έχουν προβεί σε επίσχεση εργασίας και με την μη πλήρωση των κενών θέσεων των παθολόγων ιατρών που συνταξιοδοτήθηκαν όπως και της θέσης του επιμελητή παθολόγου, με αποτέλεσμα το παθολογικό τμήμα να  υπολειτουργεί με μία μόνο ιατρό που καλύπτει και τις ημερήσιες εφημερίες!
Με το κλείσιμο των παραπάνω βασικών τμημάτων του Νοσοκομείου των Πατησίων στην ουσία το τελευταίο οδηγείται σε πλήρη υποβάθμιση και στη συνέχεια στο οριστικό κλείσιμο! Έτσι εγκαταλείπονται κυριολεκτικά στη τύχη τους οι κάτοικοι της περιοχής των Πατησίων, μιας από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του λεκανοπεδίου, αλλά και των γύρω περιοχών (Ν. Φιλαδέλφειας, Αγ. Αναργύρων), οι οποίοι θα πρέπει του λοιπού να απευθύνονται στο νοσοκομείο "Αγ. Όλγα", με ό,τι αυτό συνεπάγεται από πλευράς απόστασης για τα επείγοντα περιστατικά.
Εμείς οι κάτοικοι των Πατησίων θα αγωνιστούμε δυναμικά ενάντια σε μια τέτοια εγκληματική για τη ζωή και την υγεία μας απόφαση. Η περίθαλψη αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα κάθε ανθρώπου σήμερα. Δε θα αφήσουμε στο βωμό εξυπηρέτησης της φούσκας του χρέους να θυσιαστεί η υγεία μας και η ίδια η ζωή μας. Τα Νοσοκομεία ανήκουν στο λαό και έχουν φτιαχτεί και δουλεύουν από τον κόπο και τον ιδρώτα μας. Οι αριθμοί δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να είναι πάνω από τον άνθρωπο. Γι' αυτό παλεύουμε ενάντια στο απάνθρωπο καθεστώς του μνημονίου, πιστεύοντας ότι μέσα από μαζικούς αγώνες και κινητοποιήσεις στο τέλος θα νικήσουμε!

ΟΧΙ  ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
Η ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ
 ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: