Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ψήφισμα στήριξής στο Ράδιο Ένταση 100,1 fm, τον 98fm και το Athensindymedia



Οι πιέσεις προς τις ελεύθερες φωνές εντείνονται ενώ ολοένα και ευρύτερα κομμάτια της κοινωνίας μπαίνουν σε κατάσταση εξαίρεσης: από τους απεργούς των ΜΜΜ που επιτάσσονται μέχρι ολόκληρα χωριά στις Σκουριές που τίθενται εκτός νόμου. Το Ράδιο Ένταση (ένας σταθμός αυτοοργανωμένος, που λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά, χωρίς χορηγούς – χωρίς διαφημίσεις), ο 98fm και το Athens.indymedia τα οποία είναι βασικοί πυλώνες της αντιπληροφόρησης της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και φωνή όσων αντιστέκονται, δε θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση. Προσπαθούν να φιμώσουν και τα τρία αυτά εγχειρήματα.
Το Ράδιο Ένταση ήταν παρόν, ήταν εκεί κάθε φορά που η καρδιά του κινήματος χτυπούσε δυνατά, από την εξέγερση του Δεκέμβρη το ‘08 ως την πλατεία Συντάγματος το ‘11 και από την Κερατέα ως τις Σκουριές, διαθέτοντας τα 100,1 fm στις φωνές των αποκλεισμένων και όσων αντιστέκονται.

Εν προκειμένω είναι ο ταγός της ενημέρωσης «SKAI» που εξαπολύει την επίθεση. Παρουσιαζόμενος ως «νόμιμος» ραδιοσταθμός (ο οποίος εκπέμπει παράνομα κενό σήμα -“σιωπή” από την Πάρνηθα στους 100,6, για να “προστατέψει” το 100,3 , του οποίου οι μέτοχοι πριμοδοτούν τους κάθε λογής φασίστες, πάνω ή κάτω απ’ το τραπέζι) μηνύει για την εκπομπή του Ράδιο Ένταση στους 100,1 των fm, μέσα από την Πολυτεχνειούπολη.

Τα ραδιοκύματα του Ράδιο Ένταση είναι στη διάθεση του κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου, και ενώ σέβονται τους ακροατές ακόμα και στα kW ( λιγότερο από 1) που χρησιμοποιούνται, σε αντίθεση με τους “νόμιμους” ραδιοσταθμούς και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. O νόμος τα αγνοεί αυτά, όπως αγνοεί επίσης, την ίδια την ουσία του πανεπιστημίου ως δημόσιου χώρου, ως σημείου διάδοσης των ιδεών & του λόγου. Ο νόμος θέλει να φιμώσει το Ράδιο Ένταση.

Ως Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων δηλώνουμε τη στήριξή μας στο Ράδιο Ένταση 100,1 fm, τον 98fm και το Athensindymedia και υπερασπιζόμαστε την ελευθερία στη διακίνηση των ιδεών και του λόγου μέσα από τους Πανεπιστημιακούς χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: